Nota de tast l'experiència més refrescant

Aigua de perfecta transparència, brillant i molt fluïda. Les aromes són suaus però refrescants. Quant al gust, la seva tendència és elegant, amb un carbònic molt integrat i molta lleugeresa. Posseeix un perfecte equilibri entre la suau textura (a causa del seu baix contingut en sodi) i les delicades bombolles. La sensació final és refrescant i persistent. Per la seva baixa mineralització i el seu estil fluid és ideal per acompanyar plats amb caràcter i complexitat. Aigua recomanada per a dietes baixes en sodi.

Maridatge la combinació més recomanable

TEMPERATURA DE SERVEI:

La textura del gas carbònic és una de les sensacions que més es modifiquen segons la temperatura de servei.

Pirinea té un gas molt delicat. Aquesta característica fa que, en servir-la freda o amb gel, el gas es percebi d’una manera molt suau i l’aigua sigui molt elegant.

En servir-la a temperatura ambient, la quantitat de gas és prou suau per permetre un efecte plaent, cosa que l’allunya de la majoria d’aigües del mercat, que es poden percebre lleugerament agressives en servir-les naturals.

MARIDATGE:

Com que és una aigua delicada es torna molt versàtil i capaç de combinar amb moltes elaboracions diferents.

Neteja i refresca el paladar: la sensació de fi carbònic li atorga una funció de desengreixar el paladar, i és especialment ideal amb fregitel·les, plats densos i productes que saturen les papil·les gustatives (ous, xocolates, salses denses). Aquesta característica la fa ideal per a restauració, ja que permet apreciar els sabors de manera precisa entre mos i mos.

Combinació d’afinitat: quant al gust, és una aigua de delicada mineralització, molt lleugera. Això fa que combini perfectament amb plats suaus i produeixi sensacions especialment agradables amb plats de característiques salines i productes del mar.

Combinació de contrast: aquesta aigua harmonitza perfectament amb percepcions amargues, àcides i picants del menjar, suavitza el paladar i crea una percepció d’agradable contrast.

OBSERVACIÓ:

Una de les aigües més delicades i lleugeres del mercat, amb un contingut de carbònic adaptat a les preferències d’avui. Actualment, la suavitat i la lleugeresa predominen sobre les sensacions de duresa i s’hi anteposen.

FERRAN CENTELLES

Sumiller de ElBulli 2000-2011